Ensam söndag i Norrland. Häromdagen kände jag mig ensam, idag känns det skönt.

Vi spelade igår och det gick … Ja, det gick väl ganska bra. Lördagspubliken hos oss är som söndagspubliken på andra teatrar, dvs säga, matinée-feeling. Vi spelar kl 15 på lördagar vilket betyder en äldre publik, människor som gärna slipper vara ute på kvällen ( och matinéerna brukar vara på söndagar på andra teatrar) och äldre människor är kunniga, livserfarna, kan sin HasseoTage – toppen helt enkelt- men lite försiktiga i sina reaktioner. Alltså, dom skrattar tyst!

Och vi vill gärna få härliga, hörliga, reaktioner, det gör oss bättre!

Nu KAN ju publikens respons bero på hur bra vi är, förstås. Men lyssnar man på applådtacket, är publiken antingen oerhört väluppfostrad eller rätt så glad!

Nå,vi gjorde en ok show och idag är jag ledig och har liksom lördag…. på egen hand, eftersom älskling är i det andra hemmet….?

Så jag gick på julmarknad!

Trist väder, men snön föll som lovvikavantar i barnstorlek…. även om dom tinade när dom landade för vintern är inte supervintrig utan ganska varm just nu….

Hursomhelst, jag shoppade bröd på bageriet och trängdes med övriga -alla!!!- Skelleftebor som ville gå på julmarknad, halkade fram i issörjan och såg uppmärksamt på allt som fanns att köpa, korvar och kransar fårskinn och pryttel och nu är jag hemma i lugnet och kan lata mig.

Ostbågar ( ostkrokar säger man här, men det går ju bort!!) och bubbel! Ja, vaddå? Jag har ju ledig dag!

2 comments / Add your comment below

  1. Trevligt med julmarknad och snö – här är det mörkt och regnigt – katten ligger framför kakelugnen och myser.
    Må så gott.
    Hälsningar
    Inger och Lasse

Kommentera