Damer som inspirerar

Älskling och jag har begåvats med massor av trevliga kompisar av alla åldrar och kön och inriktningar. Det är roligt och berikande att få möta dessa olika människor. Nu senast tänker jag på ett systerpar som vi känner, dom befinner sig i åldern 0- 100, med fokus på 100-talet. Alltså årsringarna. I tanken är dom betydligt.... jag tänkte säga yngre, men det är ju fel! Det finns många unga människor med stelbenta tankar och förkrympta vyer och förvånansvärt korkade åsikter.
Detta är inte en illustration av korkade åsikter, utan en väl avvägd, skönt befriande, bukett!

Vi gillar att leka med våra hundraårs-kompisar, just för att det är så befriande! Dom är så påtagligt snabba och pålästa, humoristiska och vidsynta. Dom är nåt som väldigt många andra INTE är, dvs ödmjuka och självsäkra, nyfikna och kunniga.
En av syrrorna. Dom vill gärna vara inkognito..

Dom ger oss, som börjar gnälla om att vi är på väg att bli gamla, hopp! Hopp om att även vi ska kunna leva våra liv fullt ut i full fart!

Häromsistens var vi och hälsade på damerna, eller Tjejerna som älskling kallar dom, i deras sommar -residens, dvs deras barndomshem som fortfarande står som det alltid har stått. Det är magiskt att komma dit, som en resa i tiden.
Denna lilla försynta växt, eller det var den när den som blomkruka bars in av systrarnas mamma för 80 ( åttio!) år sen, frodas och trivs!Denna rhododendron hör också till kategorin " blomkruka som bars hit för evigheter sen". Den frodas också, och trivs!

Och den tidsresan gör vi också i samtalet med dessa damer. Dom har sett och gjort allt, träffat dom flesta, upplevt det mesta. Nu tar dom det lite lugnare, åker inte till Ryssland i JaguarBilar och träffar inte högt uppsatta politiker och inte heller dansar dom längre med Hasse o Tage på sina spontana hemmafester, men still, det sitter dom inte.

Och även om dom gör det rent fysiskt, så är tanken flygande! Sån vill jag också bli när jag blir stor!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229