Det är dom små små detaljerna som gör det!

Ett samarbete med Frontapply.se

Jag bor jättefint! Jag och älskling har en superfin lägenhet i stan, med rätt läge och fin utsikt, lagom stor och perfekt för oss. Vi trivs som bara den och jag vill aldrig flytta därifrån!

Och så har vi hus också! Ett Sommar- och vinterparadis i skärgården! Det är underbart, det ligger på ett berg fast nära vattnet, vi eldar och badar och njuter och leker. Jag vill aldrig flytta därifrån!
Men trots detta, så längtar jag ibland förändring! Jag ser alla vita, moderna, urfräscha kök i Inredningstidningen jag prenumererar på. Jag tänker: är det det här vi ska ha nu, har jag gjort min sista renovering, ska jag sätta mig och vara nöjd för resten av livet nu?
Ja, det skulle jag mycket väl kunna. Kanske målar vi om nån gång, kanske köper vi en ny soffa. Men jag är inte den som slänger ut ett fullt fungerande 40talskök som vi har i stan eller ett platsbyggt 50talsdito som landet ståtar med.
Men om jag vill göra bara en liten makeover då? Jag köper ju ny vinterkappa ibland, eller nya jeans bara för att modet har ändrats. Eller klipper mig i en ny fräck frisyr, kanske tom färgar håret grönt. ( jag har gjort det en gång, med karamellfärg... Vet inte hur snyggt det blev, dock)
Ja, det är ju då jag börjar titta på detaljer i hemmet. I köket, tex. Alltså, hur mycket kan man inte göra med småsaker, typ nya kökshanddukar? Eller fina Margaretaskålar i läckra färger? Eller varför inte nya fräcka kökshandtag?

Mina handtag på mina köksluckor är gamla, slitna och rätt obekväma. Hela köket är gammalt, det är original från 1946 och jag gillar det, men jag gillar ju också lite mer modernt. Våra köksmöbler ser ut som 70tal, golvet känns som början på 2000, jag själv springer ur 60talet. Varför inte blanda in lite nutid i det hela, sätta in ett par supermoderna handtag och på så sätt lyfta hela köket? Och samtidigt tillfredsställa min längtan efter förändring?
Man BEHÖVER ju inte riva ut och slänga och gå bärsärk så fort man vill att det ska hända nåt. Det kan räcka med ganska små förändringar för att man ska vara nöjd, bara känslan i ett nytt handtag när man ska öppna sin skåpdörr.. Slippa brottas med den gamla låsknäppningen som jag måste göra nu, bara en sån sak!

Det finns ju handtag och knoppar och knäppen och olika metaller och färger och material ...

Jag har ett vitt kök med grått golv och silverfärgade handtag i gammal stil. Tänk istället ett vitt kök med grått golv och kopparfärgade, moderna handtag i kul kontrast mot dom gamla skåpluckorna... Lite basilikor och olivoljor och en ny disktrasa. En skål med citroner och några kanelbullar i ugnen.... Tänd ett ljus och vinterfriden sänker sig ner över mig och mitt nygamla kök. Jag tänker aldrig flytta därifrån!

Gillar

Kommentarer