En bloggares återkomst

Hej!
Jo. Både jag och ön är kvar, öven om vi inte har synts till på bloggen på evigheter.
Julen tog mig i ett fast latmansgrepp och lusten att skriva och dela med mig försvann, och så fortsatte det av bara farten. Men nu är jag tillbaka hoppas jag, för egentligen tycker ju jag att det är roligt att berätta om saker.

Och tillbaka är jag på flera sätt, dvs, jag har flyttat hem till Stockholm igen efter min månad som herrgårdsfru/ spöke/diskare
En jättekul tid på Wedevågs Herrgård, där jag har träffat härliga människor och haft både kul och stressigt och vilsamt samtidigt, på nåt sätt!

Här är två dukningar därifrån. Den ena är frukosten som dukas upp varje morgon, till både gäster och personal, faktiskt. En väldigt bra början på dagen!

Den andra är Teklas, husspöket, alldeles egna plats vid bordet, där får ingen annan sitta. Tyvärr satt inte ens hon själv där, så därför fick jag hoppa in och vikariera för henne ibland. Jag återkom som av rätterna på julbordet, och därimellan jobbade jag i köket. Kul och - för mig- annorlunda.
Tyvärr ville aldrig Tekla visa sig för mig, men då och då dyker hon upp på herrgården och skrämmer folk.

Ja, och sen var det jul. Jag och älskling tillbringade nästan tre veckor på ön, det var så ljuvligt! Mörkt, tyst, stillsamt. Mat och vin och vänner, tom några lånehundar hade vi ett par dar, den ena hette Torsten!
Vi hade ju en egen Torst som dog förra året, vi saknar honom ursinnigt!

Min vän och kollega på Ledarstudion, Lena Ahlström

Nu är det januari och jag har ju bestämt att detta nya året ska bli toppen på alla plan. Jobbmässigt vet jag inte vad som händer ännu, men rolighetsmässigt vet jag att jag hoppar på allt som ser skoj ut eller som kan ge mig erfarenheter.

Eller bara mat och vin och kompisar, det kommer man långt på och det sätter rejäl guldkant på tillvaron.

Så det är klart att jag var på GuldbaggeGalan!
Det är ju som vår personalfest, dels får vi hedra duktiga kollegor ( och så får vi vara lite avundsjuka på dom..) och sen får vi träffas och skaffa nya kontakter och möta gamla vänner och påminna varandra om vår existens. Och skratta och svinga bägare och peta i oss plockmat, jamen ni vet... Sådär som personalfester är på dom flesta ställen, antar jag, bara med den skillnaden att tv är där och filmar en del av kvällen.

Jättekul hade jag!

Och jättekul har jag som väntar mig!

På söndag ska jag nämligen gå på NÄSTA filmgala! Och den är i London!
Det ska bli kul att berätta mer om den!

Nu ska jag fixa middag till älskling som är på väg hem, torsdagsmyset väntar!

Gillar

Kommentarer

Minette
Minette,
Härligt att du är tillbaka. Skriv ofta så jag har något att läsa från sjukbädden. Kram fina du❤❤
minettetigerfalk.maqt.se
cecilialjung
cecilialjung,
Jag såg att du är dålig, Minette!💕
vad tråkigt!
jag ska verkligen försöka komma igång med bloggen nu!👍🏻
nouw.com/cecilialjung
StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Välkommen tillbaka
nouw.com/stenhagenbettan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229