Fredagsmys

Samma gamla tråkiga bild. Eller favorit i repris. Eller hur man än vill se det, jag sitter i alla fall på en av mina absolut bästa platser. Detta är På berget! Uteköket! Paradiset! Sommarhänget!

( här försöker jag nu ladda upp en bild på härligheten, det går inte... Jag får beskriva den i stället. Jag sitter vid ett grovt tillyxat bord med bänkar till. Älskling har byggt det till mig. Min utsikt är hav, kobbar, tallar. Måsar skränar och andra fåglar som jag inte kan namnet på sjunger och kvittrar och gläds åt att solen och värmen är här. Jag har ett glas rött vin i ett tennglas, praktiskt om jag vill kasta det ifrån mig. Snyggt är det också. En liten lagom grön skål med lite lagom många Pringles i.)

Att ha ett utekök var en dröm som besannades för ett par år sen, när älskling drabbades av byggarlusta. Vi är inga grillare, men däremot MUURIKKAN, den gillar vi skarpt. På sommaren lagar jag nog samtliga måltider på muurikkan, inklusive frukost , om det inte hällregnar.

( här skulle jag haft en bild av min muurikka, Men jag beskriver den istället. Den är en rund stekhäll, svagt skålad, med en gasolbrännare under. Ja, man kan ställa den över öppen eld också, men det tycker vi är besvärligare... Bakom muurikkan breder solglittret ut sig över havet och framåt kvällen brinner himlen av solnedgångar man aldrig har sett maken till. Utom igår. Och imorgon. Och nästa kväll.....)

Mina kvällar På berget är magiska. Och ännu bättre blir den här, för jag såg just älskling komma åkande i sin båt. På väg hem. På väg till mig. På väg till Fredagsmys

Gillar

Kommentarer

Anneli
Anneli,
Visst är det väl härligt väder vi har nu. Det är bara att njuta när man kan. Hoppas att du får till det med dina bilder, det är inte alltid så lätt med det tekniska. Ha en fin kväll kram ♥
mittnyaliv66.bloggplatsen.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229