Matfest i kubik!

För en tid sen var vi på hotellresa igen. Jag har berättat en del om det , vi var både i Osby på Stora Hotellet och sen lunchade vi på KivikStrand Badhotell. Båda var härliga, på olika sätt.

Sen fortsatte vi till Bykrogen i Österslöv, strax utanför Kristanstad.
Jamen hur fantastiskt var inte det? Stället är till att börja med inrett i en gammal stärkelsefabrik, vad nu det innebär, mer än att det inte såg ut som ett lyxigt hotell eller en spännande restaurang första gången dess ägare Richard steg in i huset!
Åza , Richard och jag försöker se gulliga ut.

Folk tyckte att Richard var vansinnig när han sa att detta ställe tänkte han göra till sin livsdröm, men är man en glad lite galen skåning med en fru, Marita, vid sin sida, och en obändig energi, så blir det som man vill!
Marita och Richard tar emot, så som vi gillar! Med champagne, förstås!

" Sängar" säger Richard " är viktiga! "Rummen är kanske inte superlyxiga, men sängarna är dom bästa man kan få!"
Jag försöker gömma mig när Åza, tar bild. Hon vill inte ha några störande moment!Uppenbarligen anses inte Jocke störande....

Nästa viktiga detalj i Richards imperium är Maten! Och vilken mat! Jag antar att den alltid är på topp, för vi hade turen att få komma just när det serverades en Tiorätters!
Du hör vad jag säger! Tio (10) rätter ställdes framför oss, tjusigt upplagt, rikligt och med en palett av smaker! Och med viner i toppklass till, och det var inte heller några fingerborgsstora glas vi fick!
Men först gick vi på promenad, vi som är badtokiga. Fam Rongedal och älskling och jag letade oss fram till den närbelägna sjön och kastade oss i. Det är en annan lyx, tycker jag, att ha tillgång till morgondopp eller eftermiddagssvalka, nattbad eller bara hopp och lek!
Efter det var det dags för piffning och sen kom MATEN. I en strid ström:
Det var allt en människa kan önska, fiskar och köttar, glassar och soppor, ostar och tomater. Jag har nog inte lagt bilderna i rätt ordning, och kanske har jag inte ens fått med allt, men gissa att det var en matfestival av sällan skådat slag!
Morgonen därpå bjöds vi på frukost förstås, även den av hög klass, och som pricken över i presentades vi med en påse härliga äpplen, vi är ju fortfarande i äppellandet, med tillhörande kockkniv!

Jag är så glad över att få tillhöra det här gänget, som bjuds på alla dessa upplevelser av Leena på Petit Hotel!
Leena och Tanja, våra två partyprinssesor!

Gillar

Kommentarer

Åza Brennander,
Du är aldrig störande!!❤
www.azabrennander.com