Mitt vinterland. Jag är tillbaka. Och du med!

Japp, så var man i vintern igen! Även om vissa försöker låtsas sommar!
Den här killen tex, som vinkade oss välkomna när vi åkte från flygplatsen i Skellefteå.

Idag var det förstås rena bikinivädret när vi landade, endast 8 minusgrader till skillnad från gårdagens -15, men jag har för säkerhets skull laddat upp med dunjackor och min älskade täckkjol. Här skall icke frysas!
Och nu har vi börjat nästa produktion, HasseochTages Julafton! Jag har kanhända nämnt den förut, det är vår julshow och idag hade jag mask- och kostym-prov som det heter, när vi tillsammans med maskör kostymör och ateljén provar ut hur vi ska se ut.

Och jag fick på mig en kjol som jag inte kunde stänga innan vi åkte ut på turné! Jag har lyckats med konststycket att bli smalare samtidigt som jag har legat ute på turné!! Det är i stort sett omöjligt, trodde jag, så jag känner mig rätt nöjd.

Alltså, turnélivet är ju som en annan del av verkligheten, man gör och tänker och känner annorlunda, man leker och jobbar och skrattar och framför allt så äter man ALLT ute, frukost på hotell och lunch på korvkiosk och middag på Donken. Typ. Inte ett Viktväktarmål i sikte utan bara SKROVMÅL som det heter här uppe. Det är hamburgare och pommes och sånt.

Och så finns det en underlig maträtt som jag aldrig har sett, bara hört talas om. Den är liksom en legend! En Myt! Den heter Calskrove!

Calskrove är ett Skrovmål inbakat i en Calsone! Japp, du hörde rätt! Hamburgare och pommes frites inbakade i en pizza! Det är sånt som vi viktväktare bara drömmer om , och jag vill ha sagt att det inte måste vara en mardröm....

NÅN GÅNG, innan jag lämnar Skellefteå, hoppas jag få möta denna myt. Det kan räcka att få se den. Kanske smaka en tugga. Inte mer. Inte mindre! Men fenomenet, upplevelsen, den vill jag inte vara utan!

Gillar

Kommentarer