På Cirkus, med vinst och förlust

Vi blev bjudna på Cirkus, det händer ju inte varje dag!
Jag och älskling och älsklings barnbarn troppade iväg så förväntansfullt...

men på riktigt... ÄR cirkus verkligen så himla roligt?
Jo, artisterna är duktiga! Och stundtals roliga...

Men det är nåt med själva konceptet.. Vi var där lite för tidigt, för säkerhets skull, vi ville inte missa och heller inte springa Valhallavägen fram i stor brådska med barn hängande efter. Och så sitter man där, i manegen, och väntar... och väntar... Cirkusorkestern spelar, samma låtar tror jag, om och om och om igen ( för dom ligger på band) och till sist satt barnbarnen med fingrarna i öronen för att slippa höra och jag undrade stillsamt hur det skulle sluta...

Och sen är det försäljningen ... Spunnet socker och korv, läsk och popcorn, vill ha vill ha vill ha skanderade våra barn.
Och sen, väl på sittplats, kommer dom mest bedårande blinkande plastsvärd och blinkar sitt förföriska köpmantra, så ungarna glömmer att det roliga var ju inte att HANDLA, utan vi ska ju faktiskt få se på CIRKUS!
Sen blev det kul. Barnen skrattade och kippade efter andan och var väldigt nöjda med sin kväll, trots att blinkande plastsvärd inte ingick i den. Även älskling och jag var nöjda, vi VET nu att cirkus, trots allt inte riktigt är för oss.

Men stor eloge till artisterna, proffsiga och med ett stort kunnande.

Och även om jag som publik kan sakna djuren, glädjer jag mig -som publik - åt att det inte finns några djur på i alla fall den här cirkusen längre. ( jo det fanns ett lejon, men det tog dom upp från publiken och satte en hårman på det...?)

Nej, det var en fin och kul kväll, för mig, min älskling och framför allt, för barnen!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229