Upplysning om upplysning.

I samarbete med Lampan.se

Lampor.
Jag älskar alla sorters ljus, belysningar, upplysningar.
Jag är ju skådespelare och jag gillar att synas i ljuset. Jag gillar hur ljuset känns i mitt ansikte, jag gillar känslan av att människor -publik- ser vad jag tänker och känner, ser vad jag menar när jag lyfter handen eller viskar min replik. Jag tycker om att känna in ljuset och sen välja om jag vill gå i det eller om jag hellre vill vara lite hemlig och stanna i dunklet....

Ljus. Lampor. Stearinljus.

Det sätter omedelbart stämningen. Om man kommer hem till någon som sitter och myser framför tvn med taklampan tänd. Då får åtminstone inte jag myskänslor. Jag vill ha flera smålampor tända, med varmt sken. Finns det något värre än gamla tiders energilampor, jag hoppas och tror att dom inte finns längre ? Kommer ni ihåg dom? Dom startade långsamt när man tryckte på lysknappen, ett svagt sken som blev starkare och starkare, tills allt som påminde om trevnad var som bortblåst.
Hemskt!


Nu förtiden finns det ju så bra glödlampor att stoppa i sina fina taklampor eller bordslampor. Dom lyser vackert och dom drar inte mycket el heller, utan man kan med gott samvete ha dom tända.

Jag älskar lampor. Ljus. Stearinljus, fotogenlampor, stora lampor och små lampor. Många lampor.

När vi flyttade in i den lägenheten som älskling och jag bor i, sa jag att det första jag ville ändra på var lysrörsljuset i badrummet.
Det var 7 år sen.
Det skåpet med det ljuset sitter fortfarande kvar. Är inte det konstigt? Det första jag ser på morgonen, när jag ska förbereda mig inför en ny fantastisk dag, är mitt ansikte i lysrörssken. Inte alls inspirerande! När det finns så många fina badrumslampor, som både är snygga att se på och som får mig att le mot mig i spegeln för att jag ser så bra ut!

Nej, det ska jag ta tag i med det snaraste! Jag behöver inte göra om hela badrummet, det räcker med att hitta ett fint ljus som gör mig lycklig.
Och samma sak gäller resten av hemmet. Det krävs ju inte att man slänger ut soffor och målar om för att få en nytändning och se på sitt hem med nya ögon. ( och nu, när vi ska tillbringa så mycket av livet i hemmiljö, är det ju bra om man trivs) En ny lampa gör underverk, både med humöret och trivseln.
Och en snygg läslampa kan få den mest inbitne Netflixtittare att få lust att läsa en bok! Se där, oväntade belysningseffekter!

Även sitt utomhus kan man piffa till med hjälp av lampor.

Själv är jag en stor vän av fotogenlampor och stearinljus när jag sitter på terassen, men man kan ju verkligen illuminera sin trädgård så att den framstår som ett magiskt sagoland.

Att lysa upp ett träd, eller lägga en slinga i en fin skål. Eller ljussätta stigen från grinden upp till huset eller ha en riktig lampa på balkongen... Det finns oändliga möjligheter att lysa upp tillvaron.

Det kan vi behöva i dessa lite mörka tider. Lys upp, Lys upp! Den ljusa dagen gryr!

Gillar

Kommentarer

Blondina
Blondina,
Gud vilka snygga lampor 😃 En snygg lampa lyfter verkligen upp ett hem 😘❤️
nouw.com/blondina
cecilialjung
cecilialjung,
lampor, ljus, ljuspunkter! Allt behövs !😁
nouw.com/cecilialjung
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229