Vad gör man en ledig helg i Norrland?

Åh vilken mysig helg jag har haft. Skellefteå har ju också sommar - fast det ligger fortfarande en liten snöhög kvar och försmäktar utanför mitt fönster- och det har jag utnyttjat på bästa sätt!
Picnic vid älven. Det var roligare än det ser ut, killarna är inte fotomodeller just....

Jag blev inbjuden till en liten middag vid älven, min regissör min maskör och min.... vet inte om jag kan säga min, men han är i alla fall teknisk chef på teatern, fixade laxwraps och bubbel och tillbringade fredagkvällen vid vattnet. Ljuvligt förstås.

På lördagen såg jag en utställning om Titanic! Vilka öden, vilken historia!
En uppbyggd bit av korridoren till hytterna i 1:a klass

Men jag kan ju inte låta bli att tänka på att vi bar vår egen båttragedi, Estonia, som har påverkat så många människor, inte minst i Sverige. Men kanske är det för tidigt att göra utställning om det, Titanic känns naturligtvis så mycket mer avlägset. Mycket mer " förr i tiden"

På kvällen bjöd jag min maskör ( som för övrigt har ett namn, Helena heter hon) på middag och sen gick vi ut och slog klackarna i taket, dvs letade rätt på den enda öppna krogen så dags på kvällen. Klockan var elva, men skellefteborna är ett sömnigt folk.....
Helena, Audrey och jag på partyhumör

Vi lyckades infalla fall hålla oss vakna ett tag, så inte förren vi halvtvåtiden vinglade vi hemåt. Då var det fortfarande ljust. Det här norrländska ljuset är förförande!
Idag fortsätter jag med att göra inget, jag har letat mig ner till älvkanten och bosatt mig med bok och IPad. Känns som ett bra söndagsnöje!
Återstoden av dagen. Passar bra, för återstoden dagen.

Gillar

Kommentarer