Billigare boende utan att flytta

I samarbete med  Sverigekredit

Vad lustigt, jag fick ett uppdrag att skriva om Bolån.  Jag har länge tänkt fundera över mina, för jag har  förstås bolån, det har ju många människor idag för vi måste  bo nånstans och alldeles för sällan kommer en god fe och ger oss ett hus eller en  hydda att slå oss ner i alldeles gratis.Men skillnaden på mig och på andra människor, ta t ex en mig närstående släkting, är att min släkting HAR KOLL på sitt bolån. Det har inte jag!

Jag har ju förstått, att är man lite om sig och kring sig, kan man tjäna ganska många tusenlappar på att jämföra bolån och banker och se var man får den bästa räntan och dom bästa villkoren.


Min nära släkting gör så. Hon ringer till bankerna och ställer dom emot varandra,  hon frågar och kräver och hotar med att lämna banken ifråga och gå till en annan bank. Hon lägger tid och kraft och engagemang på detta, hon ser kort sagt till att hon inte behöver betala mer än nödvändigt för sina lån.

Och det låter ju bra. Det låter som nåt som vilken klok och tänkande människa som helst borde göra!


Och det låter ganska besvärligt! Det låter precis som nåt som jag skulle låta bli att göra, bara för att det är  ENKLARE att låta bli...Men om man nu är sån, och ändå vill få lite ordning på sina lån, försöka sänka räntan eller för den delen köpa en ny lägenhet eller bara få lite bättre koll  på sin privatekonomi, då finns det vägar som är betydligt lättare att gå.

Då finns det sajter på nätet, där man lätt skriver in sina siffror, och där man med en gång ser vad tex bostaden kommer att kosta i månaden och - ännu bättre- vilka erbjudanden dom olika bankerna har att ge dig.

Då känns det inte så svårt eller krångligt att få till en bättre, billigare, bostadsdeal längre. Faktum är att det känns som om det är nåt som jag ska ta tag i omedelbart!


 

Gillar

Kommentarer

ChristineStefferud
ChristineStefferud,
Som tur så har jag inga bolån, kanske i framtiden
nouw.com/christinestefferud
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229