Dagdrömmar

Ett samarbete med Impecta

Min trädgård är som ett paradis.

Ja, inte som den här, alltså. Det här är nån annans paradis, nån som äger denna kolonilott och som lägger tid och kraft och kärlek på den och som dessutom har gröna fingrar. Det har inte jag.

Min trädgård, där den inte får sköta sig själv, ser mer ut som ett oparadis!

När jag lämnar den åt sitt öde,prunkar den. Den självsår lavendel och prästkragar och humlorna älskar den, till min glädje, för humlor och bin vill en ju ha i sin trädgård, utöver blomsterprakten!

Men nu har jag bestämt mig! Nästa år, då minsann! Då ska jag utveckla gröna fingrar och då ska humlorna få se på fyrverkeri! Blomdoft och färgprakt ska spraka och jag ska stolt spankulera runt i min trädgård och veta att detta, allt detta, är min förtjänst!

Ja! Det KAN hända! Jag måste bara införskaffa ett par trädgårdshandskar, såna där assnygga blåbyxeshorts samt lämpligt antal fröpåsar från Impecta och sätta igång.

T ex PIONVALLMO! Bara namnet är ju beroendeframkallande! Jag har pioner som min svärmor satte, dom är underbara, och tänk att blanda dom med vallmo! Eller tänk att så en egen sommaräng, det kan jag med hjälp av KULTURARV.

Eller varför inte lite ätliga nyttigheter som BARON ( vintersallat) MEDANIA (spenat) eller BOUQUET ( bladdill)?

Finns inga gränser för fantasin här! Bara att skaffa en tumme med han där uppe så att han regnar och solar i lagom mängd.

Sen ska ni få se på blomprakt, minsann!

Kommentera