Den bästa sommaren

är den man frivilligt tillbringar i skuggan. När solen är så stor, så varm och så ofta, att man söker sig till träd eller parasoller eller tom går inomhus en stund.

Vår strand är ett härligt ställe ( som alla stränder förstås,) som gärna befolkas av familj och släkt och vänner, för vi är många här i paradiset. Vi grillar och badar, hoppar och spelar spel, dyker och skrattar och trivs i största allmänhet.

Eller, det gör dom andra! Älskling och jag smyger ner i ottan när vattnet är stilla och stranden är tom. Vi kastar oss nakna i böljan och njuter av tystnad. När dom övriga vaknar och kommer ner, fullpackade med våtdräkter och picknickkorgar och förväntan inför dagen, då går vi upp På berget och dricker te eller bubbel och låter bli att umgås. Vi är som dom sura gubbarna i Mupparna. Vi är ena riktiga Muppar!? ( Fast ibland greppar vi ju baddräkt och korvpaket och ansluter till dom andra, det brukar bli några av sommarens höjdpunktsdagar)

Idag åkte hela gänget på utflykt så jag och väninnan får stranden för oss själva. Vi väljer skuggan! Vi badar hela tiden! Vi har det toppen!

Torsten flämtar men lämnar oss inte. Sällskapligare hund får man leta efter!

Nu ska jag bada!

3 comments / Add your comment below

  1. Låter jättemysigt med så nära till vattnet – själv tar jag bilen 3 km och simmar och simmar. Hälsa älsklingen ifrån Lasse och Inger

    1. Ja, närheten till vatten är verkligen toppen nu, men annars också! Att kunna sitta vid brasan och se på stormigt hav utanför fönstret är också ljuvligt!

Kommentera