En dröm som kan bli sann…..

Sponsrat inlägg i samarbete med Rent Hem

Så här års, när solen plötsligt tittar fram, till glädje för oss alla, så uppstår något annat än glädje hemma hos oss. En viss förstämning, som i vanliga fall inte alls har med underbart väder att göra, och det beror på FÖNSTREN.

Jag är inte duktig på att putsa fönster. Älskling påstår att han är det, men man kan ju påstå vadsomhelst som man aldrig gör för det kan ju ingen kolla sanningshalten i.

Det finns andra effekter av solen också, och det är DAMMET. Plötsligt syns det på ett helt annat sätt än i dunkelt stearinljussken, som ju annars är förlåtande mot det mesta.

Vi bor i stan, eller strax utanför, och faktiskt, det händer att jag dammsuger, men det kan jag ju hålla på med, det slutar ändå med att så fort jag vänder ryggen till för att stoppa in dammsugaren i sitt skåp, så samlar det överlevande dammet ihop sig till korvar och lägger sig och hånskrattar i hörnen.

Det är då DRÖMMEN slår till att få allt städat. Tänk vilken lycka om det ringde på dörren och utanför står någon som kan städa, som vill städa, som vet hur man jagar dammkorvarna på flykten och utan gnäll skrubbar köksgolvet och bereder väg för solljuset genom fönstret.

En städhjälp, helt enkel. Ett hembi, som det hette förr. En kunnig människa som har valt att göra detta till sitt arbete och som är duktig på det.

Tidigare i livet, när jag i perioder bodde utomlands, hade vi faktiskt en städtjej som kom varannan vecka, och det var underbart och samtidigt lite obehagligt. Jag kände mig dum. Vad  var det meningen att JAG skulle göra under tiden nån annan städade bort min skit? Men så tänker jag inte längre.

Det finns ju massor med saker som jag kan göra, samtidigt som jag får hemmet städat.

Leka med barnbarn. Laga lunchlådor och frysa in. Rensa i garderoben och ge bort. Jobba ( det finns många som gör det, har jag hört, även om just jag saknar den detaljen för tillfället). Låta bli att gräla med min man om vem som ska städa. Träna. Gå ut och dricka vin med mina arbetslösa kollegor och leka att vi är lyxhustrur.

Eller rätt och slätt hitta energi som hjälper mig att ta tag i det som ska tas tag  i i livet.

I min dröm räcker det om min städmänniska kommer ett par gånger om året, andra drömmer om veckostädning eller att nån kommer hem och bäddar sängen varje morgon. Drömmar är fria och  Rent Hem infriar dom om du vill. Dom städar, fejar och kör Fönsterputsning i Stockholm, precis som du vill ha det!

Som sagt. Drömmen kan bli sann!

 

det här är ett samarbete med Rent Hem

 

Kommentera