Fjället och jag .... en ny bekantskap

Jag såg på Fejjan att en av mina kompisar var i Åre den här helgen,och dom hade snö och sol och sånt. Sånt där som i alla fall jag, som aldrig har varit i fjällen, förknippar med just fjäll.
Jag var i Åre förra helgen. Det var så långt från sol och hisnande utsikt som man kunde komma, men OJ vad mysigt det var, och OJ vad jag fick mersmak!
Det här var vår säng på Buustamons Fjällgård. Den tog emot oss med öppen famn och dekorerad med inte bara filtar och kuddar och sånt man förväntar sig utan även med Toppluva, Kåsa samt hemgjord Choklad! Allt för gästens trevnad och för att vi skulle fatta att vi var på rätt plats i livet!
Sen fick vi snaps! På Buustamon gör man nämligen egen snaps, så vi bjöds på snapsprovning med tillhörande smakbitar och sång, fast den fick vi stå för själva.... Snaps och snacks och sång, en bra början på fredagkvällen, som sen fortsatte med
Ja men ni fattar ju!

Nästa dag, efter en toppfrukost med kanelgröt och hemgjorda våfflor, åkte vi rätt nerför berget till Åre och gick på Höstmarknad.
Det var kul och kallt och turistaktigt. Jag och älskling passade på att gå på lägenhetsvisning också, det är alltid roligt att se vad som erbjuds, men jag kommer att hålla mig till hotellboende nästa gång jag kommer till Åre också!
Så här kan man också bo på Buustamon, om man vill slippa närkontakt med sin rumskompis men ändå mysa tillsammans.

Hemma på hotellet igen möttes vi av Jesper från Åreguiderna som lånade ut vandringskängor till oss och sen gick vi ut På Vandring! Det är inte heller nåt jag brukar syssla med, jag är mer inne på PowerWalks och Promenader, men det här var hur kul och härligt som helst. I samlad tropp och med våra röda toppluvor, väldigt skönt för övrigt, för det blåste rätt småsnålt på berget, traskade vi iväg uppför Åreskutan.
Leena från Petit Hotel , Jesper från Åreguiderna och Lotta från Buustamons Fjällgård, var våra ciceroner på turen.
Väl uppe tog Jesper oss till ett vindskydd, skönt att komma undan blåsten en stund, och sen packade vi upp vår ryggsäckar och åt vår medhavda matsäck.

Hur mysigt låter inte det? Att äta sin medhavda matsäck, jag får rysmyspirr i hela kroppen av den meningen..
Sen fortsatte vi vår strapatsrika vandring hem till vandrarens , på Buustamon i alla fall, självklara belöning, det vill säga bastu och varmvattenstunna. Och bubbel!
Och kallvattenstunna! Vattnet kom rinnandes ner ifrån berget och var ...uppfriskande...
Den här bilden är från morgonen efter, när vi badade var den förstås full. Och kall!

En härlig dag hade vi och en härlig middag fick vi förstås. Maten på Buustamon är i världsklass, precis som på alla andra Petit Hotels som vi har varit på. Mottot för det här nätverket är ju Små hotell med Stora kök , och precis det är det ju vi har fått uppleva.
Nästa morgon fick vi en skymt av hur makalös utsikten kan vara vid klart väder .
Jo, den är fantastisk. Men jag tycker nog att vår vistelse i Åre var fantastisk ändå ,med eller utan utsikt. Att få möta fjället i sin prakt och att få känna den friska luften och få leka riktig vandrare, det var toppen. (Toppen på Toppen ) Och att sen få komma hem till myset och omhändertagandet och maten på hotellet, jag kan inte önska mig nåt bättre!

Tack, till Lotta och Leena och Tanja som, som vanligt, fixade oss en toppenhelg!

Gillar

Kommentarer

Tess
Tess,
Vi har snö i Gällivare också 😊 O kallt men älskar ju snön och är ju en norrlänning så haha Fina bilder hörru vännenepiicpink.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229