Gourmander på Gourmet-resa!

Vilken resa vi får göra, vilka kulinariska och fantastiska upplevelser vi bjuds på, jag och älskling och ett gäng vänner, både gamla och nya.

I fina Nissanbilar transporteras vi runt till ljuvliga små slott och värdshus, där vi möts av mat och människor, upplevelser, historier och historia, skratt och champagne och sköna sängar, ja det är som en dröm!

John möter oss med Afternoon Tea. Till teet serveras givetvis även champagne.

Först ut var Garpenbergs Slott utanför Hedemora. Där har vi varit förut och känner oss som om vi går som barn i huset bland salongerna.

Den ursprungliga slottsherrens arbetsrum. Numera en av salongerna där man kan sjunka ner med sitt champagneglas och bläddra i brev som slottsherren skrev på sin tid

Marcus kan allt om slottets historia och tar oss runt och berättar om levande och döda. För såklart spökar det en smula…

Ett litet bevis på omtanke. Förra gången jag var här glömde jag, ovetandes, ett litet plagg på rummet. Jag har förstås letat och undrat och frågat mig VAR ÄR DET?? men fått inse att jag tydligen tappar byxorna utan att märka det.

När jag nu kom in på mitt rum, ligger mina förlupna småbyxor prydligt och väntar på mig, som en glad överraskning!

Löjrom. Jag kan äta hur mycket som helst….

En vanlig syn på dessa resor. Vi vill alla dela med oss av våra upplevelser! Här är det Tanja, Marianne och Lotta som instagrammar.

På morgonen, innan frukost, spankulerade jag runt i parken och lekte prinsessa. Powerwalks och Viktväktartänk ligger inte i mitt fokus på dessa resor…

Nästa ställe! Våra bilar tar oss till Dala-Floda och dess värdshus!

Evalotta tar emot i sin vackra trädgård, iförd folkdräkt eftersom det är Komidsommardagen, dagen då kullorna förr i tiden kom hem till trängtande masar efter att ha vaktat kossorna på sommarbete

Här bjuds vi på lunch, som tillfredställer alla sinnen! Torskrygg och bakade grönsaker, hemgjord färskost och sallad från ovan.

Jag tror tom mina viktväktarpoints tog ett litet glädjeskutt.

Per och Evalotta säger hejdå! Lotta och jag fotar!

Vidare, vidare!

Kväll och natt tillbringar vi på nästa Petit Hotel, det blir Sahlströmsgården i Torsby.

Här får vi kaffeokakor-välkomnande, sen – efter att vi fått våra rum och hunnit vackra oss inför middagen ,sticks champagneglas i våra händer och vi bjuds på en berättelse i den gamla gårdsbyggnaden.

Det är Bengt som berättar. Bengt har bott och drivit gården, nu är hans främsta uppgift att levandegöra gårdens historia, eller framför allt dess kvinnors!

Fantastiskt roligt att lyssna på och fler än en satt med tårar i ögonen vid sagans slut.

Sen blev det middag! Och som vi vant oss vid, i världsklass!

Sen sov vi gott i tysta rum och på morgonen – i morse- började jag dagen i det stilla vattnet. Bästa starten!!

Om jag kunde länka, skulle jag göra det här!

Men tack till Leena som är drivkraften i detta, till Tanja, som bjuder med oss, Anna och Paulin som kör oss, John Cilla Marcus Per Evalotta Anna o Bengt som tar hand om oss och får oss att känna oss lyckliga, omhuldade och mätta.

Och tack till alla vännerna, för att vi tillsammans skapar ett minne för livet!❤️❤️❤️

1 comment / Add your comment below

Kommentera