Jag, en riktig hönsmamma....

Fast egentligen är det ju hundmamma jag är... till söta Lilla Torsten!
Jag får ju ändå tycka att det är tur att jag inte har några barn, jag skulle antagligen ha curlat dom till små obehagliga oförskämda monster som tror att dom är jordens mitt och universums kärna....

Totte är tack och lov hyfsat anständig redan från början och har dessutom fått en uppfostran i sitt egentliga hem, så han är lätt att ha att göra med. Åtminstone när han är på bra humör eller inte är kär/ kåt som han var häromnyss...

Men igår pratade han med sina mönniskobrorsor på FaceTime. Han var oerhört söt och lade huvudet på sned, jag tror förstås inte att han fattade så mycket, men han kände ju igen deras röster. Så nu inbillar jag mig att han ör deprimerad och längtar hem!

Jag är van vid att Torsten följer mig som en skugga, ser upp till mig och lyder min minsta vink ( nåja...),men plötsligt vill han gå sin egen väg, han ser svårmodig ut och verkar på det hela taget sorgsen. Tycker jag, alltså...

Till saken hör ju sommaren. Den är varm och underbar och varm och solig och varm och varm.. Torsten är en bulldog med platt nos och noll lust att bada.
Nu fick jag tipset att linda in honom i blöt kall handduk. Det verkade han uppskatta. Och isbitar som jag handmatar honom med slickar han med förtjusning i sig. Samma sak med iskall vattenmelon, eller gurka. Det går ner!
Nu har han återtagit platsen vid mina fötter, kanske är han inte längre besviken över att jag inte heter Aron och är 6 år och gillar att brottas med honom, utan tycker att jag duger ändå. Jag är trots allt duktig på att jaga ( jag serverar ju middag punktligt varje dag!), jag skrämmer bort läskiga blinningar och jag fattar exakt hur han vill bli kliad på ryggen eller för den delen bara gullad med!

Gillar

Kommentarer

Jeanette
Jeanette,
Bra med kall handduk, så får vi göra med våra fyrbenta som likt Torsten inte går att förmå att bada frivilligt. Ett annat tips är att duscha dem svalt precis innan promenaden som de för sina toalettbestyr måste företa åtminstonde ett par gånger per dag, värmen till trots. Vår äldsta hund mår inte väl i värmen.
Cecilia
Cecilia,
Nej, jag lider med Totte! Idag är vi i stan, jag tror att t-banan blev som en försmak av helvetet för honom! I alla fall blev den det för mig!! Vaaaaaaarmt!
delacay.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229