Karriärbyte?

Jag är ju, som jag kanske sagt tidigare, skådespelare. Frilansande skådespelare. Freelance, helt enkelt.

Det betyder att ibland jobbar jag mycket, ibland jobbar jag inte alls. Det sistnämnda är hur jag har det just nu, och det är trååååååkigt!

Fotograf Dan Norrå

Jag gillar att jobba. Jag gillar även att jobba mycket, jag tycker det är kul att flänga mellan tv-inspelning på dagen och föreställning på teatern på kvällen.

Och efter en sån period, så gillar jag VERKLIGEN att få vara ledig ett tag. Att få ta sovmorgon ( inte för att jag sover, men det är lyxigt att själv få bestämma när det är dags att stiga upp och inte jagas ur täcket av en ilsken väckarklocka).

Tanken på att varje dag, resten av mitt arbetsliv, vakna till ringklocka, äta min frukost, traska till samma gamla jobb, jobba 8-17, hinna roligheterna och resorna och allt det oupptäckta på helgen , vara beroende av att vädret är okej på min sommarsemester…. Jag förstår att det kan vara tryggt och kanske rent av skönt med rutinen, men det är ICKE för mig!

Det är ett av skälen till att jag är frilansare. Jag tycker om att inte veta allt i förväg.

Det betyder förstås också att jag, som just nu, ibland är ofrivilligt arbetslös. Medaljens baksida, så att säga. Och den baksidan gillar jag ju inte.

Så nu önskar jag att Brightmill startar en tjänst för oss skådespelare. Nu jobbar dom bara med chefer. Chefer som, liksom jag, vill jobba längre eller kortare perioder för att sen kunna vara ledig längre eller kortare perioder. Ett utmärkt sätt att spendera sitt arbetsliv på, tycker jag!

Eller ska jag hela enkelt bli chef? Hm, det tål att tänkas på…?

Kommentera