Konfirmation. En ovanlig upplevelse av en ovanlig händelse

Mitt fina mosterbarn Majken konfirmeras denna lördagen, så släkten har samlats för att få vara med på begivenheten. Vi är inte särskilt gudliga av oss i familjen, Majken är den första på länge som tar det här steget, så givetvis ville vi alla vara med.

Min älskade fina Majken, det sötaste jag vet.

Och inte vet jag mycket om hur konfirmationer går till, men denna var helt oväntad! Konfirmandernas egen predikan, som dom tydligen ska göra, var en pjäs, en typ av highlights från Jesu liv, som började med Josef och Maria på jakt efter nattrum. ” Fan, det här jävla hotellet är fullt” var första repliken och jag lovar att församlingen/ publiken hajade till!

Fina, lite mer traditionella konfirmander

Fler scener fick vi ta del av, och roligt hade vi och roligt hade dom. ” Vilken fest vi hamnade på, det fanns inte en droppe sprit! Men sen kom Jesus och gjorde vin av vatten och räddade dan!”

Det låter kanske respektlöst, men det var det inte, det var kul och uppfriskande och emellan scenerna sjöngs det vackert och så berättade ungdomarna sin egen trosbekännelse.

Jag själv är knappt döpt, men det här var en fin upplevelse att få vara med om.

Efteråt var det förstås en lite mer vanlig tillställning, med mat och vin och presenter och sol i trädgården, och kanske att Jesus själv höll sin hand över oss och regnet borta.

Kommentera