När tid genererar tidsbrist

Redan tisdag.

Har ni märkt, att när man har lite att göra, hinner man inget! Eller i alla fall så är det så för mig. I perioder när jag jobbar mycket, springer mellan olika engagemang, då hinner jag allting. Jag hinner städa, jag hinner fylla på skafferiet, jag hinner älska min man. Jag hinner tvätta håret och vackra mig på morgonen om det behövs och jag inte ska rakt in i sminket på nån inspelning ( för i så fall möts jag på jobbet av en ängel med mjuka händer som förvandlar mig till något jag aldrig hade kunnat göra själv).

Kort sagt. Jag HINNER! ( ibland med en liten släng av magkatarr på köpet)

Men nu! Nu när jag har all tid i världen eftersom ju jobben lyser med sin frånvaro, nu har jag svårt att hinna borsta morgontänderna innan det är dags att krypa till kojs för natten.

Jag överdriver naturligtvis en smula. Tänderna hinner jag alltid med, och en del annat också, men ofta med en känsla av att JAG BORDE GÖRA MER!

Mitt hem borde vara i tipptopp-skick! Jag själv borde VERKLIGEN vara i tipptopp-skick med tanke på hur mycket tid jag lägger på att TÄNKA att jag borde träna och banta och meditera och ta handla mig själv.

Och min blogg borde också vara stor och välbesökt och välskriven och i ett tipptoppigt skick!

Men nu är det redan tisdag och jag har inte skrivit en rad sen flera dagar tillbaka, trots att livet har erbjudit mig många saker att skriva om, i form av roligheter.

I söndags t ex, var vi på Treårsjubileum på East India,trevlig välsmakande, generös krog!

Mums, det var smask! Även om det ser lite skolbespisningsaktigt ut på dom här bilderna, så var smaken inte alls skolmat! Nej, det var gott och välkryddat och stämningen stod högt i tak, och flera av oss gjorde sällskap med magdansösen som underhöll oss senare på kvällen eftersom våra stinna magar tycktes passa bra till just magdans! ( tack och lov finns inga bildbevis på detta..)

Dagen innan var vi hembjudna, det är ju alltid så mysigt att få komma hem till människor och få dela deras liv och mat. Och utsikt! Jag får aldrig nog av vacker utsikt!

Nån kväll innan det, var jag och kompisen Marlene på premiär. Som alltid en upplevelse, festklädda människor och sprudlande champagne, skratt och förväntningar ligger i luften, man träffar vänner och avlägsnare kontakter som man inte har sett på länge, det är ett sus och ett dus!

Föreställningen har fått många fina recensioner och jag glädjer mig för deras skull, och lämnar min egen åsikt åt sidan. Allt måste inte sägas!

Men helgen har även innehållit lugn och vila, soffhäng med älskling, promenader och böcker och lite Netflix. Sånt där man kan önska sig.

Fast jag hade ju önskat mig rensa nattduksbord, dammsuga gästrum, skura toan, damma bokhyllan, laga lunchlådor , springa en mil, köra tabata, plantera om blommor, blogga, skicka jobbansökningar, skriva pjäser, göra om mitt liv till ett lyckat liv, böra min man på mina axlar, skaffa fred på jorden, ordna klimatkrisen samt ta ett morgondopp också.

Men jag hann inte….

2 comments / Add your comment below

Kommentera